Gelukscoaching

Het Geluksplan
Het is geweldig om te zien dat het onderwerp “Geluk” steeds meer genoemd wordt in onze samenleving. Er is zelfs een Gemeente (Schagen) in Nederland en een land Butan waar het Geluk van de inwoners de hoogste prioriteit heeft. Het lijkt een “olievlek” te worden waarin ik graag mijn steentje in bijdraag. Want wees nu eens eerlijk “wie wil nu niet het “Geluk” meer naar zich toe halen. Is het moeilijk? Nee, het gaat juist om de eenvoud en dat begint met meer bewust worden van zaken waarvan jij en ik meer gelukkig van worden. Ik kan je daar mee op weg helpen.
Met de zeven lijnen van het gelukplan spoor je naar meer geluk. De haltes onderweg geven je concrete tips om net dat tikkeltje gelukkiger te worden. Nieuwsgierig? Mail mij voor een vrijblijvend gesprek.

De zeven gelukslijnen

1 Leef naar je doelen 
2 Investeer in relaties
3 Denk positief
4 Heb aandacht voor jezelf
5 Leef hier en nu
6 Heb grip op je leven
7 Leef gezond en beweeg

Kunnen kinderen leren om meer gelukkig te zijn?

Gelukkig zijn wil iedereen en leren om gelukkig te zijn waarschijnlijk ook. Uit onderzoek blijkt dat 40% van je geluk te beïnvloeden is, door je manier van denken en je gedrag te veranderen. Je omgeving bepaalt maar 10 % van je geluk. De rest wordt tenslotte bepaalt door aanleg of te wel onze genen. Dat betekent dat we ons geluk niet helemaal in eigen hand hebben maar wel voor een groot gedeelte. We kunnen  kinderen in dat gedeelte van gedrag meenemen om te leren meer gelukkig te zijn en te blijven. Kinderen die meer gelukkig zijn, zijn blijer en voelen meer liefde, trots en respect. Ook hebben gelukkige kinderen meer energie en zelfvertrouwen. Natuurlijk zijn gelukkige kinderen ook weleens verdrietig maar hun geheime wapen is dat ze hun best doen om zo snel mogelijk weer uit de "dip" te komen.

Surf eens naar  http://www.gelukskoffer.nl voor meer informatie of mail mij voor een vrijblijvende afspraak

Les 1 -Wat is Geluk?-----Les 2 -Positief denken----Les 3 -Dankbaarheid---Les 4 -Talenten---Les 5 -Zelfvertrouwen-- Les 6 -Toekomstdromen---Les 7 Geluk doorgeven

Wat maakt medewerkers gelukkig en waarom kiezen steeds meer bedrijven/organisaties voor meer maatschappelijk toegevoegde waarde i.p.v. alleen maar verdien modellen? Ik neem je mee in een aanpak wat niet alleen leidt tot betere bedrijfsresultaten maar ook naar arbeidsvreugde en maatschappelijk toegevoegde waarde. De basis van deze aanpak werd "geboren" na een "Masterclass Geluk en Economy" op de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.

In het kort beschrijf ik een aanpak waar met name de "nieuwe" organisaties (Google, Apple, Tesla) succesvol mee zijn. Natuurlijk zijn dit mega bedrijven en lijkt het voor hen eerder binnen bereik. Daar zit nu juist de misvatting. Het gaat erom hoe zet je de medewerker in zijn kracht en wat is de "Purpose" die je als bedrijf/organisatie stelt om gezamenlijk je doelen te behalen. Geen dure investeringen maar gebruik van "Zintuigen" , "Empatisch vermogen" en lef om anders te denken en te handelen (omdenken).

Organisatie

Purpose (groter doel)--Meetbaarheid( geluk meten)--Aanpak (via Agile op weg naar een succesvolle organisatie- Cultuur (gelukkige gewoontes)

Teams

Verbinding (goede relaties op het werk)--Zelfsturing (loslaten is niet hetzelfde als iets laten vallen)-Aandacht (Complimenten geven)---Plezier (Plezier en optimisme)

Medewerkers

Persoonlijk leiderschap (ken uzelf)---Bevlogenheid (de meerwaarde van bevlogen medewerkers)--Resultaten (resultaten behalen en talent inzetten)---Heelheid (weg met het professionele masker)

De meeste organisaties/bedrijven gebruiken het verzuimcijfer als een indicator voor de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers.Ze hebben het dan over 3 tot 7% uitval. Het gaat er echter om wat het "werkvermogen" is van de aanwezige medewerkers. Dan heb je het over 15 tot 30% uitval. Twijfel dus niet om eens kritisch te kijken naar de binnenkant van het bedrijf/organisatie en durf te veranderen. Het wordt voor iedereen zoveel leuker.

Hulp nodig? Laat mij je op weg helpen met ideeën en adviezen.

Met gelukkige groet

Cees Sprenger--email:csprenger55@gmail.com